Studiu. Riscul de complicaţii cardiace, mai mare după COVID-19 decât după administrarea vaccinurilor ARNm

Studiu. Riscul de complicaţii cardiace, mai mare după COVID-19 decât după administrarea vaccinurilor ARNm
| Foto: digi24.ro

Riscul de complicaţii cardiace este semnificativ mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după administrarea vaccinurilor de tip ARNm împotriva COVID-19, conform rezultatelor unui nou studiu, informează sâmbătă agenţia Xinhua.

Studiul, publicat vineri de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, a analizat date medicale electronice prelevate din 40 de sisteme sanitare din SUA între 1 ianuarie 2021 şi 31 ianuarie 2022.

Cercetătorii au constatat că riscul de probleme cardiace a fost semnificativ mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după prima, a doua sau o altă doză de vaccin de tip ARNm împotriva COVID-19, pentru toate grupurile incluse în cercetare, potrivit rezultatelor studiului.

Aceste constatări susţin utilizarea vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19 în rândul tuturor persoanelor eligibile, cu vârsta peste cinci ani, se arată în comunicat.

Complicaţiile cardiace, în special miocardita şi pericardita, au fost asociate cu infectarea cu SARS-CoV-2 şi administrarea vaccinurilor de tip ARNm împotriva COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic (SIM) este o complicaţie rară, dar gravă, a infectării cu SARS-CoV-2, cu implicare cardiacă frecventă, potrivit studiului.

Comenteaza