Studiu CDC: Persoanele vaccinate cu ambele doze nu răspândesc virusul aproape niciodată

Studiu CDC: Persoanele vaccinate cu ambele doze nu răspândesc virusul aproape niciodată
| Foto: Forbes.ro

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a anunțat noi date CDC care sugerează că persoanele care au fost complet vaccinate nu sunt purtătoare de COVID-19, scrie Business Insider.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a acordat luni un interviu la postul MSNBC, şi a declarat că „Datele noastre sugerează că persoanele vaccinate nu răspândesc virusul, nu se îmbolnăvesc și acest lucru nu apare doare în studiile clinice, ci și în datele din lumea reală”.

Walensky se referea la un nou studiu CDC la care au participat 4.000 de lucrători din domeniul sanitar din prima linie, unii vaccinați și alții nu, care s-au testat săptămânal pentru infecții cu COVID-19 între decembrie și martie. Printre persoanele complet vaccinate din studiu, au fost detectate doar trei infecții COVID-19. Pe de altă parte, 161 dintre participanții care nu au fost imunizați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Vaccinurile Pfizer sau Moderna au fost cele cu care s-au efectuat imunizările participanţilor la studiu. Rezultatele au arătat că aproape au redus la zero toate infecțiile detectabile - inclusiv cele asimptomatice.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile COVID-19 Pfizer și Moderna sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19 în lumea reală, chiar și de tip asimptomatic. Acesta este un semn excelent, deoarece înseamnă că persoanele vaccinate probabil nu prezintă riscul de a răspândi virusul celor din jur.

Dar mai sunt necesare mai multe date pentru a spune acest lucru definitiv, motiv pentru care cercetătorii recrutează mii de studenți din întreaga țară pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a acestui virus în rândul persoanelor vaccinate, mai arată Business Insider. 

Comenteaza