Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca a trimis poliția peste părinţii care povesteau presei cum le-au murit bebeluşii

Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca a trimis poliția peste părinţii care povesteau presei cum le-au murit bebeluşii

Deputatul Emanuel Ungureanu a ținut o conferință de presă în curtea Spitalului Clinic Județean din Cluj-Napoca, alături de câteva familii care au povestit drama prin care au trecut în instituția medicală. Conducerea spitalului a sunat la 112 și a trimis poliția să rezolve situația din curtea instituției. 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a cerut public demisia conducerii Spitalului Clinic Judeţean din Cluj-Napoca, unde mai mulţi bebeluşi au murit.

Acesta a susținut că nou-născuţii au fost infectaţi cu bacterii şi că angajaţii spitalului sunt responsabili pentru că nu respectă protocoalele şi intră în spital cu aceleaşi încălţări şi cu aceeaşi îmbrăcăminte cu care ies în curtea unităţii. 

Ungureanu a organizat o conferință de presă în curtea instituției medicale din Cluj-Napoca, unde două mame au povestit cum bebelușii lor au murit după ce s-ar fi infectat în spital.

La aflarea veştii că Ungureanu va face declaraţii la spital, conducerea unităţii sanitare a trimis un purtător de cuvânt care să-i aducă la cunoştinţă că nu are voie să organizeze acolo conferinţa de presă. Conducerea spitalului nu a ieșit să ofere informații. Mai mult, a sunat la 112.

”Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj a chemat Poliția prin 112 să mă intimideze pe mine și presa care a venit să relateze drama copiilor care au murit cu zile într-un spital din România!”, a transmis Ungureanu

Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj neagă acuzațiile aduse cu privire la bebelușii morți din cauza infectării cu bacterii intraspitalicești și transmite că face propria anchetă internă în acest caz. 

Citește și: Părinţii ai căror bebeluşi au murit în Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca: ''Eu nu mi-am ţinut copilul în braţe decât mort”

Comenteaza