Sfat de la cercetători în lupta contra Covid-19: Adăugați vitamina D în pâine și lapte

Sfat de la cercetători în lupta contra Covid-19: Adăugați vitamina D în pâine și lapte
| Foto: blog.codrudepaine.ro

Cercetătorii sfătuiesc ca vitamina D să fie adăugată în alimente de bază precum pâine sau lapte, pentru ca riscul de infectare cu coronavirus să fie mai scăzut.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit mai multor studii, nivelul scăzut de vitamina D, produsă de corp în prezența soarelui, ar putea conduce la un risc ridicat de contaminare cu Covid-19. De exemplu, în Spania, din 216 de pacienți cu coronavirus, 82% au avut deficit de vitamina D, relatează alephnews.ro.

Totuși, există și alți oameni de știință care neagă total această teorie, spunând că nivelul de vitamina D nu are niciun efect asupra bolilor respiratorii.

Deficitul de vitamina D poate provoca rahitism la copii și osteomalacie la adulți, adică oase moi care duci la deformări ale corpului.

Autoritățile din domeniul sănătății din Marea Britanie au respins, în ultimii 10 ani, cererile de a fortifica alimente de bază cu astfel de vitamnie, o practică des întâlnită în Finlanda, Suedia, Australia, SUA și Canada.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza