Problema alimentelor ultraprocesate. 32 de efecte nocive asupra sănătăţii
![Problema alimentelor ultraprocesate. 32 de efecte nocive asupra sănătăţii](images/db/1_3_260456_1709461192_07687_fav.jpg)
Cea mai amplă analiză din lume constată asocieri directe cu riscuri mai mari de cancer, boli de inimă şi moarte prematură.
Analiza cu aproape 10 milioane de participanţi a identificat o legătură directă între consumul de alimente ultraprocesate (UPF) şi o serie de probleme de sănătate, inclusiv riscul crescut de boli cardiovasculare, cancer, diabet de tip 2, depresie şi moarte prematură.
Analiza globală vine pe fondul creşterii rapide a consumului de alimente ultraprocesate, cum ar fi cerealele, batoanele proteice, băuturile carbogazoase, mâncărurile gata preparate şi fast food-ul.
Dovezile au arătat un risc cu 50% mai mare de deces din boli cardiovasculare, un risc cu 48-53% mai mare de anxietate şi tulburări mentale comune şi un risc cu 12% mai mare de diabet de tip 2.
Citește continuarea AICI