Primar din ţară, răpus de COVID-19 la 57 de ani. Iniţial a crezut că are o "mică răceală"

Primar din ţară, răpus de COVID-19 la 57 de ani. Iniţial a crezut că are o "mică răceală"
| Foto: newsromania.net

Primarul din Deveselu, Ion Aliman, a murit, joi dimineață, după ce la începutul lunii septembrie fusese diagnosticat cu COVID-19. Acesta candida pentru un al treilea mandat de edil la alegerile locale din 27 septembrie.

Edilul a fost inițial internat la la Spitalul Municipal Caracal, apoi, la solicitarea familiei a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală. Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012 și candida pentru un al treilea mandat de edil la alegerile locale din 27 septembrie.

Ion Aliman a decedat joi, 17 septembrie, în jurul orei 5,30. Acesta a început să se simtă rău în urmă cu două săptămâni, dar a crezut că este vorba despre o "mică răceală".

Vestea a şocat întreaga comunitate din Deveselu. Ion Aliman a fost internat în 4 septembrie la spitalul din Caracal, unitate suport COVID-19, după ce a fost confirmată infecţia cu Sars Cov-2. La mijlocul săptămânii trecute a fost transferat, însăm la spitalul Colentina, din Capitală, întrucât starea sa se înrăutăţea.

Până să i se facă toate analizele, Ion Aliman ştia că are ca antecedente medicale doar un transplant renal şi diabet pe care-l trata cu antidiabetice orale. Apropiaţii primarului spun că după ce i s-au făcut toate analizele, primarul din Deveselu a aflat că avea şi hepatită.

Ion Aliman povestise, după internare, pentru Adevărul cum a descoperit că este infectat cu Covid-19. "Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când „te prinde curentul“. Duminică, am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit să plec la serviciu. (...) Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu, toată săptămâna, până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine“, a declarat în ziua internării primarul Ion Aliman.

Edilul spunea că nu s-a gândit niciun moment că ar putea fi COVID-19. „Nici pomeneală, dar l-am făcut (n.r. - testul) să-mi ies din păreri, cu toate că era din ce în ce mai rău, nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram, am început să fac şi temperatură. Înainte aveam 36 grade, m-am mirat, acum era 37,1-37,2 . Am mers şi mi-am făcut testul miercuri, a ieşit rezultatul aseară şi uitaţi-mă la spital. Mă simt mai bine, să zic. Dar, ce am făcut, o zi de tratament...“, a mai spus, la acel moment, primarul Aliman. Peste nici două săptămâni, Ion Aliman ar fi împlinit 57 de ani.

Informația privind decesul lui Ion Aliman a fost confirmată de Nicolae Dobre, viceprimarul din Deveselu.

Comenteaza