Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului vine joi la Cluj

Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului vine joi la Cluj
Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), Andrew Boulton, va participa joi, la Cluj, la o debatere despre repercusiunile pe care diabetul zaharat le are asupra sistemului nervos central și periferic.

Organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică în colaborare cu Universitatea Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", evenimentul va strânge neurologi și diabetologi din Marea Britanie, Austria, Germania și Ungaria, dar şi lideri de opinie români. Alături de preşedintele EASD va fi prezent Michael Brainin, fondatorul și fostul președinte al European Stroke Organisation (ESO).

Principalele teme ale dezbaterii vizează diabetul zaharat și accidentele vasculare cerebrale, rolul insulinei la nivelul creierului, impactul durerii neuropate asupra neuroplasticităţii sistemului nervos central, durerea neuropată și implicațiile sale asupra sindromului de picior diabetic, microscopia confocală a corneei, tratamentul polineuropatiei diabetice simptomatice, precum și strategiile terapeutice de restabilire a microcirculației la persoanele în vârstă.

"Programul științific pe care l-am pregătit este la un nivel de exigență ridicat, pentru o cât mai bună educație medicală continuă a profesioniștilor români, în beneficiul pacienților. Am ales să organizăm acest eveniment academic legat de neuropatia diabetică, în parteneriat științific cu Societatea de Neuropatie Diabetică, întrucât prevalența și incidența acestei afecțiuni este foarte ridicată în rândul persoanelor cu diabet zaharat. În plus, abordarea bolii reprezintă în continuare o provocare atât pentru cercetători, cât și pentru medicii practicieni", a declarat Dafin Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România.

Având în vedere că neuropatia diabetică este o complicație gravă a diabetului zaharat, Maria Moța, președintele Societăţii Românede Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, va ține un discurs legat de importanța colaborării internaționale și a schimbului de experiență la cel mai înalt nivel.

Evenimentul face parte din Seminariile Departamentului de Neuroștiințe al UMF "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca și va avea loc la Amfiteatrul "Iuliu Hațieganu". Manifestarea se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical, este creditată cu puncte EMC, iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Comenteaza