Plante care întăresc rezistența la viruși. Include-le în meniul zilnic

Plante care întăresc rezistența la viruși. Include-le în meniul zilnic

Descoperă ce plante pot să te protejeze de îmbolnăvire și include-le cât mai des în meniul zilnic sau alege-le ca suplimente alimentare.

1. Oregano

Este o plantă folosită des drept condiment, cu proprietăți medicinale deosebite.
Printre compușii activi din oregano se regăsește carvacrolul, care stopează și elimină virușii din organism. În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că substanța poate neutraliza activitatea virușilor în 15 minute de la expunere. De asemenea, uleiul de oregano și carvacrolul combat virușii care cauzează herpesul, rotavirusul și infecțiile respiratorii.

2. Salvia

Este o plantă aromatică folosită timp îndelungat în medicina tradițională pentru a trata infecțiile virale. Salvia conține saficinolide, cu un potențial uimitor. În testele de laborator s-a observat că acești compuși pot lupta împotriva HIV-ului prin stoparea accesului virusului spre celulele-țintă.

De asemenea, salvia combate și virusul HSV-1 și Indiana vesiculovirus, care infectează de obicei caii, vacile sau porcii.

3. Busuiocul

Toate tipurile de busuioc, de la cel sfânt la varianta obișnuită a plantei, sunt utile pentru a lupta împotriva infecțiilor virale. Busuiocul dulce conține apigenină și acid ursolic, care elimină virușii care declanșează herpesul, hepatita B și enteroviroza. Busuiocul sfânt crește imunitatea și neutralizează elementele patogene din tot organismul.

4. Usturoiul

Este un remediu popular pentru o varietate de afecțiuni printre care și infecțiile virale. În cadrul studiilor de specialitate s-a observat că aplicarea locală a extractului de usturoi poate elimina leziunile cauzate de virusul HPV în 1-2 săptămâni.

De asemenea, usturoiul are o acțiune antivirală împotriva gripei de tip A și B, a HIV-ului, HSV-1, pneumoniei virale și rinovirusului care cauzează răcelile obișnuite.

5. Menta

Utilizată sub formă de ceai, extract sau tinctură, menta poate trata infecțiile virale în mod natural, creând o stare de relaxare și optimism. Frunzele aromate conțin mentol și acid rozmarinic, cu efect antiinflamator și antiviral.

Comenteaza