Pacienții români cu forme severe de COVID-19 vor fi transferați în Germania

Pacienții români cu forme severe de COVID-19 vor fi transferați în Germania
| Foto: digi24.ro

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, vor semna un acord pentru transferul pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Republica Federală Germania, conform unei decizii luate duminică de CNSU.

Transportul pacienţilor se realizează cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naţionale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane, conform unei decizii luată duminică de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia a fost luată având în vedere situaţia epidemiologică la nivel naţional, caracterizată de supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi care au dezvoltat forme severe sau grave şi care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv.

Luând în considerare faptul că la nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii cu forme grave şi severe de COVID-19 şi este imperios necesar acordarea asistenţei medicale de specialitate în secţii de terapie intensivă.

Comenteaza