Ministrul Sănătăţii: Avem preţuri pentru trei medicamente oncologice, le vom aduce prin Unifarm

Ministrul Sănătăţii: Avem preţuri pentru trei medicamente oncologice, le vom aduce prin Unifarm
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, pentru News.ro, că au fost găsite soluţii pentru a aduce în ţară trei medicamente oncologice, prin Unifarm, acestea având deja stabilite preţurile, apoi vor urma altele.

"Comisiile oncologice ale Ministerului Sănătăţii au evaluat necesarul de medicamente oncologice din spitale. Pentru trei avem deja stabilite preţurile. Medicamentele vor fi aduse pe nevoi speciale, prin Unifarm", a explicat ministrul. 

Florian Bodog a spus că vor fi găsite soluţii şi pentru celelalte medicamente care lipsesc din spitale. 

"Vom găsi soluţii şi pentru celelalte medicamente", a mai spus ministrul, precizând că în ultima şedinţă de Guvern alte 13 medicamente noi au fost incluse pe lista de compensate, printre care şi oncologice. 

"Grija noastră este îndreptată spre pacienţi. Am introdus 13 medicamente noi pe listă, iar lista rămâne deschisă pentru orice medicament nou avizat de Agenţia Naţională a Medicamentului", a adăugat Bodog.

Producătorii de medicamente, dar şi asociaţiile pacienţilor i-au atras atenţia ministrului, în urmă cu o săptămână, că scăderea preţurilor la medicamente cu 35 la sută va duce la reducerea accesului la peste 150 de produse şi la dispariţia de pe piaţă a altor câteva zeci.

Comenteaza