Melatonina, un aliat în lupta anti-COVID. De ce o consideră experții “promițătoare”

Melatonina, un aliat în lupta anti-COVID. De ce o consideră experții “promițătoare”
| Foto: additude.com

Două studii publicate anul acesta arată că “hormonul somnului” poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu coronavirus.

Primul studiu, efectuat de specialiștii Columbia University Irving Medical Center, afirmă că melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SARS-CoV2 și intubați.

Cel de-al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul bolii provocate de noul coronavirus, iar melatonina se numără printre cele mai promițătoare.

Melatonina este un hormon natural, produs în principal de glanda pineală, dar și de alte țesuturi. Numită şi „hormonul somnului” sau „hormonul întunericului”, melatonina este eliberată pe timp de noapte şi îi „spune” organismului când este timpul să doarmă.

Pe piață se găsește și Melatonina sintetică, sub formă de suplimente. Dacă vă întrebați de ce poate fi folosită în prevenția și tratamentul COVID, există alte studii științifice care au demonstrat efectele sale protectoare în bolile respiratorii.

Comenteaza