Valul 4 al pandemiei. Medic: "Nimic nu mai poate schimba ceea ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni"

Valul 4 al pandemiei. Medic: "Nimic nu mai poate schimba ceea ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni"

Cercetătorul Octavian Jurma spune că valului 4 al pandemiei "urmează să devină un tsunami" și că "nimic nu mai poate schimba ceea ce urmează în următoarele două săptămâni în România".

Medicul se arată îndurerat de ceea ce se întâmplă în România în contextul noului val al pandemiei, de felul în care autoritățile gestionează situația și îşi mărturiseşte "durerea şi revolta" într-un mesaj postat online, despre care spune că este o "doina de jale".

"E târziu și mă uit obosit la numerele care arată cum valul 4-Delta urmează să devină un tsunami în Romania și simt cum mă copleșeste durerea și revolta. Ce durere să asişti neputincios la suferinţa poporului tău! Mi-a rămas în minte mama care întreba la o emisiune ce va face cu copilul dacă şcoala trece în online şi ea nu poate rămâne acasă pentru că îşi va pierde slujba… Le puteam avea pe toate, şi şcoala şi munca şi distracţia, dar nu ne-am vaccinat şi le-am pierdut pe toate, pentru că i-am crezut când s-au jurat că pandemia a trecut", scrie Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

Cercetătorul atrage atenţia că, în situaţia în care ne aflăm, doar un miracol ne mai poate salva și atrage atenția că "de data asta, medicilor le va fi mult mai greu".

"Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze ţara, că mulţi din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică, dar îl neagă în afara ei. Nimic nu mai poate schimba ceea ce vine în următoarele două săptămâni, nimic. Tragediile de azi şi de mâine nu mai pot fi rezolvate cu măsuri luate cu gândul la alegeri şi funcţii. Tot ce putem face azi e să schimbăm ceea ce se va întâmpla peste 14 zile. Trebuie să alocăm azi resursele şi să luăm azi măsurile care vor rezolva problemele care vor apărea peste 14 zile sau efortul va fi îngropat de pandemie a doua zi. Iar măsurile vor fi foarte dureroase şi resursele necesare uriaşe sau mai bine nu le luăm deloc, măcar negaţioniştii să fie fericiţi când ţara arde. (...) Gândul meu este alături de colegii mei din spitale, care au fost pârjoliţi de 3 valuri şi s-au întors prea puţin odihniţi din concediu doar ca să afle că o vor lua de la capăt în condiţii mai proaste cu o boală mai gravă şi resurse mai puţine...

Dar de data asta, medicilor le va fi mult mai greu şi vor avea mult mai puţină recunoştinţă. La noi medicii nu sunt aplaudați când se întorc obosiți acasă. Faptele lor bune nu rămân nepedepsite în dictatura negaționistă din România. Ei sunt huliți și jigniți de o minoritate tot mai agresivă pentru care ignoranța a devenit un titlu de mândrie...

Nu au recunoștința nici din partea pacienților agresivi pe care se străduiesc să îi salveze de o boală pe care mulți o neagă chiar și când rămân fără suflare...", a mai scris cercetătorul.

"E doar o doina de jale. De maine revin pe baricade, salvarea se afla in orice moment la 14 zile de la o decizie salvatoare", încheie Octavian Jurma mesajul postat pe Facebook.

Comenteaza