Mai multe tipuri de concedii medicale ar putea fi recunoscute ca vechime în muncă

Mai multe tipuri de concedii medicale ar putea fi recunoscute ca vechime în muncă

Mai multe concedii medicale, printre care cele pentru maternitate, pentru îngrijirea copilului bolnav sau pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice, ar urma să fie recunoscute ca vechime în muncă. 

Un proiect de lege, inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, supraviețuitoare a cancerului, prevede recunoașterea ca vechime în muncă pentru mai multe tipuri de concedii medicale, care sunt recunoscute în acest moment doar ca stagiu de cotizare.

Astfel, proiectul de lege, care urmează să fie pus în dezbatere publică, prevede a fi recunoscute ca vechime în muncă și:

-perioada concediului pentru incapacitate temporară de muncă;
-perioada concediului pentru carantină/izolare;
-perioada concediului pentru maternitate;
-perioada concediului de risc maternal;
-perioada concediului pentru îngrijirea copilului bolnav;
-perioada concediului pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice.

„Prin această lege, bolnavii care reuşesc să învingă afecţiunile cu care se confruntă vor avea şansa firească de a concura în mod firesc pe piaţa muncii – fie la stat, fie la privat. Practic, este o nouă formă de eliminare a discriminării la care sunt supuşi supravieţuitorii”, a afirmat senatoarea Nicoleta Pauliuc, marți, la cea de-a treia ediție a dezbaterii Cancer Survivor, eveniment organizat de Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer.

Comenteaza