Linie telefonică de sprijin emoțional pentru persoanele afectate de pandemie. Răspund psihologi din Cluj

Linie telefonică de sprijin emoțional pentru persoanele afectate de pandemie. Răspund psihologi din Cluj

Ministerul Sănătăţii lansează o linie telefonică de sprijin psihologic pentru persoanele afectate de pandemia de COVID-19, la care vor răspunde psihologi voluntari din Cluj.

Ministerul Sănătăţii lansează o linie telefonică de sprijin psihologic pentru persoanele afectate de pandemia de COVID-19.  

Astfel, de marți, persoanele afectate de pandemia COVID-19, personalul medical supus condițiilor de stres sau oricine se confruntă cu presiunea cauzată de pandemie beneficiază de servicii gratuite de sprijin psihologic prin apelarea liniei telefonice cu tarif normal 021 9081.

Peste 40 de psihoterapeuţi voluntari sunt implicaţi în proiectul demarat şi coordonat de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și o companie de telefonie din România.

"E important când ne simţim copleşiţi să apelăm la experţi, la psiho-terapeuţi şi linia telefonică de sprijin psihologic pe care o lansăm astăzi împreună va fi tocmai asta, o soluţie de sprijin pentru orice român afectat de pandemie. Cu ajutorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale şi al companiei Vodafone România, peste 40 de psihoterapeuţi voluntari vor fi disponibili de luni până sâmbătă de la 12 până la 20 pentru a fi alături de oricine are cu adevărat nevoie, pentru oricine are nevoie de sprjin emoţional. E un lucru extraordinar şi cred că subliniază încă o dată ceea ce ştim cu toţii că numai împreună om cu om vom reuşi să trecem de pandemie şi de această perioadă grea", a declarat Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Linia telefonică funcţionează de luni până sâmbătă în intervalul 12.00 – 20.00 şi poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice. 

Comenteaza