Investigații după două cazuri de deces post-vaccinare în Coreea de Sud

Investigații după două cazuri de deces post-vaccinare în Coreea de Sud

Autorităţile sud-coreene au afirmat că investighează decesul a două persoane după ce presa a relatat că acestea au murit la câteva zile după ce au fost vaccinate împotriva COVID-19.

Este vorba despre două persoane care au decedat la câteva zile după ce le-a fost administrat vaccinul împotriva COVID-19 de la AstraZeneca. Una dintre cele două, în vârstă de 63 de ani, care suferea de o boală cerebrovasculară şi era internată într-un centru de îngrijire, a început să prezinte mai multe simptome, inclusiv febră ridicată, după ce a primit vaccinul AstraZeneca, a relatat Yonhap. Persoana respectivă a fost transferată marţi la un spital mai mare, dar ulterior a decedat, cu simptome de septicemie şi pneumonie, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

O altă persoană în vârstă de circa 50 de ani, care avea probleme cardiovasculare şi diabet, a murit miercuri în urma unui atac de cord, după ce fusese vaccinată în ajun. Un oficial al Agenţiei coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor a declarat pentru Reuters că aceasta investighează cauzele acestor decese, fără a da detalii.

Comenteaza