GSK opreşte vânzarea în SUA a unui medicament împotriva cancerului

GSK opreşte vânzarea în SUA a unui medicament împotriva cancerului

Compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat marţi că va opri vânzarea în Statele Unite a medicamentului Blenrep împotriva cancerului, utilizat pentru tratarea mielomului multiplu.

Este vorba despre medicamentul Blenrep despre care compania a anunţat în luna noiembrie că nu a reuşit să îndeplinească principalul obiectiv al unui studiu cheie menit să demonstreze că este mai bun decât un tratament existent pe piaţă, stârnind temeri că aprobarea autorităţii de reglementare ar putea fi anulată de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA), relatează Reuters, potrivit Agerpres .

GSK a afirmat că a început procesul de retragere a autorizaţiei de comercializare a Blenrep în Statele Unite, dar că va continua programele de studii clinice asupra acestui medicament, adăugând că unii pacienţii vor avea opţiunea de a se înscrie pentru a avea acces continuu la tratament.

"Vom continua programul de studii clinice DREAMM şi colaborăm cu FDA în vederea găsirii unei căi de urmat pentru această opţiune importantă de tratament pentru pacienţii cu mielom multiplu", un tip de cancer al măduvei osoase, a declarat ofiţerul medical şef al GSK, Sabine Luik, citată într-un comunicat.

Compania farmaceutică a precizat că accesul la Blenrep în alte ţări în care este comercializat nu este afectat, inclusiv în întreaga Uniune Europeană. GSK discută cele mai recente date clinice cu autorităţile sanitare din UE, a afirmat un reprezentant al companiei.

Medicamentul a primit aprobarea de urgenţă a FDA în 2020 şi este recomandat pentru pacienţii cu mielom multiplu recidivat sau refractar care au primit cel puţin patru terapii anterioare.

Comenteaza