Fauci: "Vaccinurile sunt mai bune decât răspunsul pe care îl obţineţi de la infecţia naturală"

Fauci: "Vaccinurile sunt mai bune decât răspunsul pe care îl obţineţi de la infecţia naturală"

Epidemiologul american Anthony Fauci, medic la Casa Albă, spune că persoanele care au avut COVID-19 şi ulterior au fost vaccinate ar putea avea mai multă protecţie împotriva tulpinilor noului coronavirus.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Anthony Fauci a citat un studiu publicat la sfârşitul lunii aprilie care a constatat că, după o doză de vaccin Pfizer-BioNTech, persoanele cu infecţii anterioare cu coronavirus au avut răspunsuri imune mai bune împotriva B.1.1.7 şi B.1.351, variantele identificate pentru prima dată în Marea Britanie şi Sud Africa, comparativ cu cei care nu avuseseră Covid.
 
"Vaccinurile sunt extrem de eficiente. Sunt mai bune decât răspunsul pe care îl obţineţi de la infecţia naturală,” a spus Fauci într-o conferinţă de presă pe tema pandemiei, organizată la Casa Albă, relatează CNBC, citat de Mediafax.
 
Declaraţiile sale vin pe fondul efortului administraţiei Biden de a vaccina cu prima doză 70% dintre adulţii din SUA şi 160 de milioane de adulţi imunizaţi complet până la 4 iulie.
 
Variantele extrem de contagioase, şi anume B.1.1.7, identificate pentru prima dată în Marea Britanie, rămân o provocare, au spus oficialii din domeniul sănătăţii SUA, îndemnându-i pe americani să se vaccineze şi să respecte măsurile de siguranţă pandemice.
 
Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemie, cu peste 32,5 de milioane de cazuri şi peste 578.000 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a raportat că mai mult de 106 milioane de americani au fost complet vaccinaţi, iar peste 147 de milioane au primit cel puţin o doză de vaccin.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza