Experienţa unei clujence cu medicii de gardă: "În momentul în care sora mea i-a dat bani, într-un minut m-a ajutat și până atunci m-a lăsat câteva ore să plâng și să urlu de dureri"

Experienţa unei clujence cu medicii de gardă: "În momentul în care sora mea i-a dat bani, într-un minut m-a ajutat și până atunci m-a lăsat câteva ore să plâng și să urlu de dureri"
| Foto: imagine cu caracter ilustrativ / sursa: https://www.euronews.ro/

După ce cazul Alexandrei, mama a 3 copii care a fost lăsată să moară de medicii unei maternităţi, şi alte femei relatează experienţa lor cu medicii de gardă. Ce a relatat o clujeancă pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ. 

România mamelor care nasc pe trotuar sau a celor care mor în spitale pe mâna medicilor este cea care îngrozeşte şi cu siguranţă nu va stimula rata natalităţii atâta timp cât atitudina cadrelor medicale face naşterea unui copil o experienţă mult mai traumatizantă. A celor care scapă cu viaţă. În cazul celorlalţi, trauma rămâne în sarcina familiilor.

Cazul Alexandrei care avea o sarcină oprită în creştere şi nu a fost ajutată de medici deşi avea dureri foarte mari şi a cerut insistent ajutor, a determinat o clujeancă să relateze pe pagina de Facebook a redacţiei ZIUA de CLUJ experienţa pe care a avut-o cu medicii de gardă. Aceasta nu a dat numele spitalului, însă atitudinea cu care a fost tratată în spital este una care defineşte deja comportamentul multora dintre aceia care îmbracă halatul alb. 

"Când ajungi la garda încă sunt nervoși doctori, dacă ai dureri strigă pe tine să nu te vaieţi aşa... dar bani în buzunar le plac, li se schimba vocea când dai plicu... Nu sunt toți, dar 80 la suta sunt aşa. Am trăit pe pielea mea clipe de coșmar și doctorita de gardă râdea povestea de fiicele ei cum au fost la UNTOLD și eu leșinasem de 3 ori din cauza durerilor.

În momentul în care sora mea i-a dat bani, într-un minut m-a ajutat și până atunci m-a lăsat câteva ore să plâng și să urlu de dureri, gunoaie fără inimă!!!", relatează femeia pe pagina de Facebook a redacţiei, care a comentat ştirea cu titlul: Ce trebuie să facă doctorul în gardă: "Să doarmă", declară un chirurg de la spitalul unde o gravidă s-a zvârcolit de durere o noapte întreagă înainte de a muri.

Alţi români spun despre medici în comentariile postării că e "evident că trebuie să mai şi doarmă. Dar să se trezească din somn dacă cineva e pe moarte pot? Au depus totuşi un jurământ". / "Să doarma de ce? Eu când mă duc la servici de noapte mă duc să dorm?" / "Replicile medicilor noștri sunt pline de cinism de foarte multe ori...". 

Comenteaza