Gravida de 26 de ani care A MURIT ÎN SPITAL îi implora pe medici să o ajute: "Nu mai rezist de durere. Vă rog din suflet, simt că o iau razna..."

Gravida de 26 de ani care A MURIT ÎN SPITAL îi implora pe medici să o ajute: "Nu mai rezist de durere. Vă rog din suflet, simt că o iau razna..."
| Foto: colaj foto - https://stiri.botosani.ro/

După cazul gravidei care a fost poftită de cadrele medicale să nască pe trotuar, un alt caz cu o tânără gravidă şochează România. O tânără de 26 de ani a murit în spital, implorând după ajutor o noapte întreagă. 

Sute de botoșăneni au protestat duminică seara în fața Maternității Botoșani ca reație la moartea Alexandrei, mamă a trei copii și însărcinată cu al patrulea, tânăra de 26 de ani care și-a găsit sfârșitul în locul unde a crezut că va fi în siguranță.

Presa locală a publicat în weekend cazul unei gravide de 26 de ani care a murit la un spital din Botoşani, după o noapte de spitalizare. Tânăra a fost adusă la Maternitatea din Botoşani cu ambulanța în noaptea de joi spre vineri, acuzând dureri cumplite și cerând să fie chiuretată pentru întreruperea unei sarcini oprite în evoluţie.

Tânăra s-ar fi rugat de medici în noaptea dinaintea morţii pentru a o ajuta, având dureri cumplite.  Un prim mesaj a fost trimis vineri dimineaţă, la ora 3:16, medicului curant, căruia tânăra îi explica situaţia, îi spunea că sarcina ei s-a oprit din evoluţie, a transmis stirileprotv.ro. „Credeţi că se poate ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere, exact ca la naştere, vă rog din suflet”, îi scria tânăra medicului curant.

Un al doilea mesaj trimis vineri la ora 4:18, era adresat unui alt medic: „Credeţi că îmi puteţi face chiuretajul noaptea asta, că nu mai rezist de durere. Vă rog din suflet, simt că o iau razna”. Conform presei locale, la ora 6:40 femeia a trimis familiei un ultim mesaj în care scris: „Nu mai pot”. Cincizeci de minute mai târziu a intrat în stop cardio-respirator.

În dimineața zilei de vineri, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării generale, cu dispnee severă și sângerare abundentă la nivelul căilor respiratorii. Ea a fost transferată pe Secția de Terapie Intensivă, unde i-au fost aplicate manevre complexe de reanimare.

„În ciuda eforturilor‚ la ora 08:20 se declara decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie cai respiratorii superioare. Examenul necropsic va stabili cauza decesului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU), Ioan Asaftei, citat de stiribotosani.ro.

Familia tinerei susține că aceasta s-ar fi chinuit o noapte întreagă, cu dureri cumplite, pentru că în spital nu era un doctor care să se ocupe de ea. Conducerea Spitalului Județean „Mavromati” a dispus efectuarea unei anchete administrative. Informațiile și dovezile expuse de familie au arătat lipsa de comunicare dintre pacientă, medicul de gardă și medicul curant. Rudele femeii acuză personalul Maternității de neglijență și nepăsare, iar societatea civilă s-a mobilizat pentru a cere autorităților măsuri urgente.

Citeşte şi: ”Copilul meu a născut pe trotuar, nici măcar pulsul nu i l-au luat”/ Asistenta de la Urgențe din Urziceni: ”De ce strigaţi aşa, că ne-aţi trezit”

Colegiul medicilor ia apărarea celor 3 medici de gardă de la Spitalul din Urziceni care DORMEAU când a sosit gravida poftită să nască pe trotuar

Comenteaza