Ce trebuie să facă doctorul în gardă: "Să doarmă", declară un chirurg de la spitalul unde o gravidă s-a zvârcolit de durere o noapte întreagă înainte de a muri

Ce trebuie să facă doctorul în gardă: "Să doarmă", declară un chirurg de la spitalul unde o gravidă s-a zvârcolit de durere o noapte întreagă înainte de a muri
| Foto: https://www.botosaninews.ro/

O gravidă de 26 de ani, cu o sarcină oprită în creştere a murit în spital în chinuri groaznice, în timp ce îi implora pe medici să o ajute: "Nu mai rezist de durere. Vă rog din suflet, simt că o iau razna...". Un chirurg din acelaşi spital transmite ce trebuie să facă doctorul în gardă: să doarmă.

Un chirurg din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, unde o gravidă a fost lăsată de cadrele medicale să moară în chinuri, declară că „doctorii trebuie să doarmă în gardă”.

Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie de la Spitalului Județean din Botoșani, citat de spotmedia.ro, spune că doctorii trebuie să doarmă în gardă. 

"Nu putem sta 24 de ore din 24 în poarta spitalului și să vă așteptăm cu pâine și sare. Vă dau definiția gărzii. Se cheamă odihnă activă a medicului în perioada de gardă. Deci chirurgii și alți colegi de pe alte specialități trebuie să se odihnească. Gândiți-vă că stați 24 de ore treji, nefăcând nimic”, a declarat dr. Iulian Preda, într-o conferinţă de acum 2 zile.

În replică, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, acuză „aroganță, nesimțire, mentalitate de feudal”.

La Spitalul Județean din Botoșani sunt deschise 4 anchete după ce o tânără de 26 de ani internată acolo a murit vineri dimineață. Femeia, însărcinată în 14 săptămâni, ajunsese cu o seară înainte la unitatea medicală cu o sarcină oprită în creştere. Femeia aflată pe patul de spital a cerut în repetate rânduri medicilor să o opereze cât mai repede, pentru că are dureri greu de suportat. Ajutorul n-a venit însă la timp.

Directorul spitalului a suspendat personalul medical care se afla de gardă în seara în care femeia a ajuns la maternitate. Și Direcția de Sănătate Publică a făcut un control după tragedie, iar Ministerul Sănătăţii a organizat un "grup de lucru" (!!!), transmite botosaninews.ro. 

Între timp, sute de oameni au ieșit pe străzile din Botoșani pentru a doua zi la rând, revoltați că medicii nu au oferit ajutor chiar dacă au fost imploraţi de pacienta care a decedat. Protestatarii au mers și au scandat și în fața maternității, unde asistentele maternităţii au ieşit ca să le ceară să facă liniște.  

Citeşte şi: Gravida de 26 de ani care A MURIT ÎN SPITAL îi implora pe medici să o ajute: "Nu mai rezist de durere. Vă rog din suflet, simt că o iau razna..."

Comenteaza