După 100 de zile de restricții dure, o țară raportează zero cazuri de COVID-19

După 100 de zile de restricții dure, o țară raportează zero cazuri de COVID-19
| Foto: bbc.com

Australia nu a înregistrat noi infecţii cu coronavirus duminică pentru prima dată în aproape cinci luni.

Statul Victoria, un punct fierbinte al coronavirusului, care a înregistrat mai mult de 90% din cele 907 decese cauzate de coronavirus în Australia, a înregistrat zero infecţii zilnice noi şi nu a avut decese pentru a doua zi consecutivă.

Cu zero cazuri noi de COVID-19 înregistrate în restul ţării, Australia a văzut prima sa zi fără cazuri din 9 iunie, a declarat ministrul Sănătăţii, Greg Hunt. „Mulţumim tuturor lucrătorilor noştri uimitori din domeniul sănătăţii şi sănătăţii publice şi, mai presus de orice, poporului australian”, a spus Hunt pe contul său de Twitter, potrivit Mediafax.

Statul Victoria a ridicat săptămâna trecută majoritatea restricţiilor sale care au ţinut 111 zile - unele dintre cele mai dure şi mai lungi din lume. Cu toate că măsurile au fost dure, un sondaj Ipsos comandat de ziarul The Age şi Nine News a aratat că populaţia consideră că statul a gestionarea bine pandemiei.

Australia a raportat puţin peste 27.500 de cazuri de când a început pandemia, datorită închiderii rapide a frontierelor sale internaţionale şi a impunerii restricţiilor de distanţare socială dublate de testării pe scară largă.

Comenteaza