Video Diferenţa dintre viaţă şi moarte: Cum ajuți o persoană care s-a înecat cu alimente / "Eu am pățit, în Mall, se uitau toți la mine și nu făceau nimic"

Diferenţa dintre viaţă şi moarte: Cum ajuți o persoană care s-a înecat cu alimente / "Eu am pățit, în Mall, se uitau toți la mine și nu făceau nimic"
| Foto: captura video - https://www.facebook.com/isuiasi

Câteva secunde pot face diferența dintre viață și moarte în caz de sufocare cu alimente. Salvatorii de la ISU ne învaţă o manevră care poate salva vieţi. Mulţi români sunt de părere că ar trebui introduse în şcoli astfel de cursuri de prim-ajutor. 

"Câteva secunde pot face diferența dintre viață și moarte, așa că nu este timp de panică atunci când asistăm la un caz de sufocare cu alimente. Cea mai simplă manevră, Heimlich, poate salva vieți dacă este făcută corect.

În primul rând o încurajăm să tuşească pentru că acesta e primul reflex pe care omul îl are. Dacă nu funcţionează, îl apleci un pic în faţă şi aplici consecutiv 3 lovituri între omoplaţi, verificând dacă bucata de mâncare s-a mişcat.

Dacă pacientul devine inconştient, este lăsat culcat pe spate şi se încep manevrele de resuscitare! Intervenţia corectă face diferenţa între viaţă şi moarte", transmite ISUJ Iaşi. 

O româncă a povestit pe pagina de Facebook a ISUJ Iaşi cum i-a fost salvată viaţa într-un astfel de eveniment nefericit. "Eu am pățit, în Mall, se uitau toți la mine și nu făceau nimic, tuşisem... nu reușisem să scot bucăţica și nu mai puteam să trag aer.

Noroc cu un băiat de la o masa că s-a ridicat până la urmă și m-a lovit între omoplați a reușit. Doamne mai mereu îi mulțumesc în gând. Nu îmi venea să cred, era chiar de ziua mea și îmi ziceam în gând... chiar să mor astăzi?", a relatat Codruţa, care este tocmai absolventă a unei Universităţi de Medicină şi Farmacie. 

Românii sunt de părere că instituţiile statului ar trebui să ia măsuri pentru a introduce în şcoli asttfel de cursuri de prim-ajutor sau anti-incendiu:

"Acest lucru ar trebui învățat în școală: măsuri de prim ajutor!"
"Informațiile ar fi foarte foarte utile şi în ŞCOLI! Mulțumim!"
"Cursuri de prim ajutor obligatorii în școli! La capitolul prevenție în caz de (urgenta, cutremur, pierderi de gaze) suntem ultimii. Viata are prioritate!"
"Mulțumesc pt aceste videoclipuri educationale! Bine ar fi dacă s ar difuza la TV, sa aiba access la ele cat mai multa lume! Prin asta salvați vieti!"
"Foarte util!Promovati si in școli!"
"Da, ar fi foarte utile aceste informati si in scoli si in societate",
au curs mesajele pe pagina instituţiei.

Comenteaza