Video Deputatul Radu Moisin: „Multe din ambulanțele Clujului sunt rable, au peste un milion de km” / „Nu se poate salva viața oamenilor cu asemenea autovehicule”

Deputatul Radu Moisin: „Multe din ambulanțele Clujului sunt rable, au peste un milion de km” / „Nu se poate salva viața oamenilor cu asemenea autovehicule”
| Foto: realitatea.net

Parlamentarul liberal Radu Moisin susține că una dintre prioritățile sale pentru bugetul pe anul 2022 este achiziționarea de noi ambulanțe destinate județului Cluj.

Radu Moisin a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre interpelarea adresată ministerului Sănătății referitor la situația ambulanțelor din județul Cluj. Deputatul nu a primit niciun răspuns până acum.

„Prima dată am întrebat la ministerul Sănătății care m-a trimis la ministerul de Interne, aceștia m-au trimis înapoi, ca apoi să fiu trimis iar înapoi. Problema este în felul următor: În anul 2020, serviciul de ambulanță județean Cluj a primit 0 ambulanțe de la MAI care face achizițiile de ambulanțe și pentru ministerul Sănătății.

Respectiv, în 2021 au fost achiziționate tot 0 ambulanțe pentru județul Cluj. Pe un proiect european care se va termina anul viitor, este preconizat ca la anul să se acorde județului Cluj 5 ambulanțe A2, dar acestea nu sunt pentru urgențe medicale, ci pentru transport pacienți, transport neasistat”, ne-a declarat deputatul PNL de Cluj.

Moisin a mai precizat că a vorbit, chiar luni, cu directorul serviciului de ambulanță Cluj și i-a solicitat să-i trimită actualizarea situației parcului auto la zi.

„Când începe sesiunea parlamentară voi merge la MAI, din birou în birou, să le prezint situația de la Cluj și faptul că nu mai putem cu aceste mașini. Sunt foarte multe rable, au peste 1 mil. de km, nu putem salva viața oamenilor cu asemenea autovehicule. Aceasta este una dintre preocupările mele pentru bugetul pe 2022 destinate județului Cluj”, a afirmat parlamentarul clujean.

Comenteaza