Dascălii, vaccinați în etapa a doua. Termen probabil: începutul lunii februarie

Dascălii, vaccinați în etapa a doua.  Termen probabil: începutul lunii februarie
| Foto: Gandul.ro

Valeriu Gheorghiță precizează că personalul din sistemul didactic este inclus în categoria persoanelor care deservesc activităţi esenţiale, respectiv în etapa a doua de vaccinare.

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță spune că profesorii mai au de așteptat câteva săptămâni. 

„Ca termen realist, probabil început de februarie, sfârşit de lună ianuarie. A doua etapă a vaccinării, destinată persoanelor vârstnice şi cu boli cronice, va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie, iar cea de-a treia etapă în aprilie”, a anunţat Gheorghiţă.

„Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinaarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. (...) În ceea ce priveşte dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activităţi esenţiale”, a adăugat  Valeriu Gheorghiţă.

 

 

Comenteaza