Crește numărul îmbolnăvirilor cu COVID în şcolile din Cluj. Zece cazuri noi

Crește numărul îmbolnăvirilor cu COVID în şcolile din Cluj. Zece cazuri noi

A treia săptămână de şcoală se încheie la Cluj cu 8 unități de învățământ în scenariul roșu și cu zeci de cazuri confirmate în rândul elevilor și a cadrelor didactice.

Potrivit unei informări a Prefecturii Cluj, vineri, 2 octombrie, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 în școlile din județ a ajuns la 79. Este vorba de 61 de elevi, din 37 de școli și de 18 cadre didactice din 17 unități de învățământ.

În ultimele 24 de ore, au apărut zece noi cazuri de infectare în rândul elevilor și a profesorilor. Potrivit prefectului Mircea Abrudean, ieri, la nivelul întregului județ, erau confirmate, în total, 69 de cazuri.

"Avem, în acest moment, 53 de elevi pozitivi în tot județul și 16 cadre didactice pozitive. Nu mai avem, deocamdatăm situații de a trece pe scenariul roșu", a declarat joi prefectul Mircea Abrudean.

În acest moment, la nivelul judeţul Cluj, sunt opt şcoli în care cursurile au loc online, după scenariul roşu, iar 97 de unități de învățământ funcționează în scenariul galben -  hibrid - care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială prin rotație de una sau două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Pe de altă parte, în 318 unități de învățământ preuniversitar din județ  se aplică scenariul verde, adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

276 de noi cazuri de coronavirus la copii, în ultima săptămână, în România

"În ultima săptămână, la nivel naţional mergem pe un număr pe care l-am informat în anchetele epidemiologice şi pe care-l putem în legătură cu şcoala, dar nu neapărat, mă refer, o zi are transport, activitate şcolară, are activitate în parc, activitate în familie, sunt 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 de copii între 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie", a declarat Nelu Tătaru, vineri, la sediul Ministerului Educaţiei.

 

 

Comenteaza