COVID: Media de vaccinare cu doze booster în UE. EMA spune că este "dezamăgitoare"

COVID: Media de vaccinare cu doze booster în UE. EMA spune că este "dezamăgitoare"

Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente spune că vaccinările realizate recent în Uniunea Europeană cu doze booster ale serurilor anti-COVID-19 sunt "mai degrabă dezamăgitoare". Afirmația vine în contextul existenţei unor îngrijorări conform cărora protecţia împotriva formelor severe ale acestei boli ar putea să scadă în timpul iernii.

Media de re-vaccinare în Europa, sau de administrare a dozelor booster, este de doar 29% în rândul grupurilor considerate de mare risc, precum persoanele vârstnice şi pacienţii imunodeficitari.

"Este îngrijorător faptul că cei care prezintă cele mai mari riscuri de spitalizare sau de a dezvolta o formă severă de COVID-19 nu sunt protejaţi adecvat", a declarat Marco Cavaleri, directorul departamentului de strategie vaccinală în cadrul EMA, într-o conferinţă de presă, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Deşi nu au existat creşteri majore ale numărului de cazuri de COVID-19 în săptămânile recente, Marco Cavaleri consideră că acest fapt ar putea să se schimbe foarte repede în timpul lunilor reci de iarnă.

Datele publicate miercuri seară de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că 724.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate săptămâna trecută în UE, în scădere cu 11% faţă de săptămâna precedentă. La începutul lunii octombrie, când experţii în sănătate avertizau în legătură cu apariţia unui nou val de COVID-19, numărul cazurilor săptămânale a depăşit pragul de 1,5 milioane în UE.

"Acest virus îşi menţine un ritm rapid de evoluţie, iar noile subvariante de Omicron şi urmaşii acestora sunt în creştere", a declarat Marco Cavaleri, potrivit căruia noile subvariante virale sunt mai rezistente la vaccinurile anti-COVID-19.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza