Coronavirusul provoacă probleme de memorie chiar și la bolnavii cu forme ușoare de boală

Coronavirusul provoacă probleme de memorie chiar și la bolnavii cu forme ușoare de boală

Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie și atenție luni de zile după vindecare.

Pacienţii cu o formă uşoară de COVID-19 pot dezvolta probleme de memorie şi atenţie pe o perioadă între şase şi nouă luni după recuperare, potrivit unui studiu realizat Universitatea Oxford din Marea Britanie, relatează Reuters. 

Cercetătorii au descoperit că participanţii la studiu au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale - cunoscută drept memorie episodică - până la 6 luni după infectare și le-a fost afectată capacitatea de a-şi menţine atenţia până la 9 luni după infectare.

"Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie. Descoperirile noastre arată că oamenii pot experimenta unele consecinţe congnitive cronice luni de zile după infectare", a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford, conform Agerpres.

Cu toate acestea, cercetătorii care au realizat studiul au afirmat că persoanele care au experimentat probleme în ceea ce priveşte memoria episodică şi menţinerea atenţiei au revenit în mare parte la normal după şase şi, respectiv, nouă luni. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza