Coronavirus / De ce trebuie să se vaccineze și persoanele trecute prin boală?

Coronavirus / De ce trebuie să se vaccineze și persoanele trecute prin boală?

Datele unui studiu realizat în SUA relevă că riscul de reinfecție al persoanelor care au trecut prin COVID-19 este de câteva ori mai mare față de cel al persoanelor vaccinate.

"Infecția anterioară cu virusul SARS-CoV-2 sau vaccinarea protejează față de o noua infecție și COVID-19, dar între 90 și 179 de zile de la un test pozitiv persoanele trecute prin boală și nevaccinate spitalizate cu simptome similare COVID-19 au avut o probabilitate de de 5 ori mai mare de a fi pozitive pentru SARS-CoV-2 decât persoanele cu schemă completă de vaccinare cu un vaccin ARN mesager cu 90-179 de zile anterior", explică specialiștii RO Vaccinare.

Potrivit acestora, CDC a publicat recent rezultatele unui studiu efectuat în cadrul a 187 de spitale din 9 state din SUA care a analizat rata unui diagnostic pozitiv pentru infecție cu virusul SARS-CoV-2 la persoanele internate cu simptomatologie specifică în perioada Ianuarie - Septembrie 2021.

Persoanele au fost grupate în funcție de un test anterior de infecție documentat sau vaccinare cu schemă completă fără a avea un test pozitiv anterior. Concluzia specialiștilor este că probabilitatea ca persoanele vaccinate cu un ser ARN-mesager să facă boala este de 5 ori mai scăzută comparativ cu persoane care au avut COVID-19.

Mai mult, în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani nevaccinate probabilitatea unui test pozitiv este de 20 de ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate din aceeași grupă de vârstă.
"Acest studiu subliniază importanța vaccinării, chiar dacă ați avut deja COVID-19", subliniază RO Vaccinare.

Comenteaza