Certificatul COVID ar putea fi condiţionat de a treia doză

Certificatul COVID ar putea fi condiţionat de a treia doză

Certificatele de vaccinare expiră la jumătatea anului viitor, iar Comisia Europeană va decide dacă valabilitatea acestora ar trebui să fie legată de dozele de rapel.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că certificatul verde al UE pentru COVID-19 ar trebui condiţionat de doze de rapel după şase luni, „pentru a evita orice crăpătură în peretele imunităţii care a fost deja construit pe continentul nostru”. Mitsotakis a adăugat că îi va sugera acest lucru preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Politico, conform Mediafax.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a spus săptămâna trecută că certificatul verde va fi legat de dozele de rapel pentru cei eligibili să le primească.

Întrebat cu privire la aceste comentarii într-o conferinţă de presă de vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei a spus că „în prezent nu este prevăzută o perioadă de valabilitate pentru certificatele de vaccinare”, dar că „aceast lucru face parte din problemele pe care intenţionăm să le abordăm în următoarele două zile"

„Dă-ne câteva zile şi apoi vom oferi mai multă claritate din partea noastră cu privire la valabilitatea certificatelor de vaccin... şi la chestiunea rapelurilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt, sugerând că Comisia va face o propunere de modificare a normelor UE care apoi trebuie să fie discutate şi adoptate de ţările membre.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza