Ce au mai descoperit cercetătorii. Varianta Delta-COVID dublează riscul de internare pentru cei nevaccinaţi

Ce au mai descoperit cercetătorii. Varianta Delta-COVID dublează riscul de internare pentru cei nevaccinaţi
| Foto: stirileprotv.ro

Un studiu efectuat în Marea Britanie vine cu veşti îngrijorătoare în privinţa variantei Delta a Sars-CoV-2

Varianta Delta este mai contagioasă decât varianta Alpha, care s-a răspândit iniţial la nivel global. Mai mult decât atât, riscul de spitalizare pentru cei nevaccinaţi este dublu, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie şi publicat în revista de specialitate The Lancet, relatează Mediafax.

Cercetătorii au studiat peste 40.000 de cazuri COVID din martie până în mai, atunci când varianta Delta a aterizat în Marea Britanie. Astfel, după ce au comparat ratele de spitalizare pe eşantionul de timp analizat au ajuns la următoarele concluzii.

Varianta Delta a cauzat mai multe spitalizări într-un interval de timp mai scurt decât varianta originală, de la care a pornit pandemia.

„Rezultatele sugerează că pacienţii cu varianta Delta prezintă un risc de internare dublu comparativ cu pacienţii cu varianta Alpha. Asistenţa de urgenţă combinată cu internarea în spital a fost, de asemenea, mai mare pentru pacienţii cu varianta Delta, fapt ce arată o utilizare crescută a serviciilor de îngrijire în regim de urgenţă”, au conchis cercetătorii.

Comenteaza