Cât sport fac europenii. Care este situaţia la români

Cât sport fac europenii. Care este situaţia la români
Statistica Eurostat ia în calcul timpul petrecut de europeni, pe durata unei săptămâni, pentru a face exerciţii fizice.

O statistică a Eurostat alcătuită pe baza datelor culese pe parcursul anului 2014, arată că aproape jumătate, 49,8%, din populația în vârstă de peste 18 ani în Uniunea Europeană (UE) nu a făcut niciun sport, în timp ce aproximativ o treime (29,9%) a petrecut cel puțin două ore și jumătate pe săptămână din timpul liber făcând activități. A fost luat în calcul şi ciclismul ca formă de transport.

Proporţia celor care exersează cel puţin două ore şi jumătate pe săptămână este mai mare în cazul bărbaţilor, de 34,5%, cu aproape 10 procente decât în cazul femeilor.

S-a constatat că timpul acordat exercițiilor fizice tinde să scadă odată cu vârsta, însă are un trend ascendent proporţional cu nivelul de educație al individului.

În general, în UE, 40,5% dintre persoanele cu studii superioare au petrecut cel puțin două ore și jumătate pe săptămână făcând sport, comparativ cu mai puțin de un sfert (19,2%) dintre cei cu un nivel scăzut de educație.

Două ore și jumătate de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămână este nivelul minim de activitate fizică recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru adulții cu vârsta de peste 18 ani.
 de persoane care fac activități fizice

În UE, cel mai mare procent de oameni care au petrecut cel puțin două ore și jumătate pe săptămână se află în Finlanda (54,1%), Danemarca (53,4%) și Suedia (53,1%), urmat de Austria (49,8%) și Germania (47,3%). Din studiul Eurostat lipsesc date din Belgia şi Olanda.

La polul opus se află România cu un procent de 7,5% și Bulgaria cu 9,0%.

 

Comenteaza