Cât de repede se răspândeşte noul coronavirus într-un restaurant

Cât de repede se răspândeşte noul coronavirus într-un restaurant

Un experiment realizat într-un restaurant, de televiziunea publică din Japonia în colaborare cu o echipă de specialişti, arată cât de repede se răspândeşte noul coronavirus în rândul persoanelor aflate în acelaşi spaţiu, într-un restaurant.

Experimentul încearcă să simuleze cât de departe se poate răspândi un virus într-un loc restaurant. Pentru acest lucru, echipa de specialişti a folosit o vopsea invizibilă pentru ochiul uman, aceasta reprezentând virusul.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=kGQEuuv9R6E&feature=emb_title

Echipa de la televiziunea NHK şi experţii care i-au îndrumat, au realizat un video într-un restaurant în care au intrat 10 persoane, dintre care una este „infectată” cu vopsea.

Grupul se aşază la o masă, după care merg la un bufet pentru a-şi pune mâncare în farfurii, iar apoi se întorc la masă. În acel moment sunt stinse luminile şi se foloseşte o lampă cu ultraviolete pentru a vedea unde s-a răspândit ”virusul”.

Vopseaua, care străluceşte alb sub lumină, poate fi văzută pe mâinile tuturor participanţilor şi pe feţele celor mai mulţi dintre ei, în special în jurul gurii.

Este, de asemenea, pe mâncare, capacul recipientelor cu mâncare, pahare, faţa de masă şi bonul fiscal.

John Nichols, profesor în patologie la Universitatea Hong Kong, a declarat pentru CNN că videoclipul „evidenţiază cât de importantă este igienizarea mâinilor pentru a opri răspândirea bolii”, transmite Mediafax.

Comenteaza