Cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-o clădire de birouri

Cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-o clădire de birouri
| Foto: profimedia

Oamenii de ştiinţă au urmărit modul agresiv în care noul coronavirus se răspândeşte într-o clădire de birouri în plan deschis, având ca date de studiu un call center afectat de pandemie în Coreea de Sud, relatează Yahoo News.

Cercetătorii coreeni au demostrat cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-o clădire de birouri. Studiul realizat de Centrul pentru controlul Bolilor din Coreea de Sud şi-a îndreptat atenţia asupra unei clădiri din Seul ce avea astfel de birouri de la etajul unu până la etajul unsprezece. Clădirea a fost în intens mediatizată în luna martie datorită numărului de mare de infectaţi.

Din 1143 de oameni testaţi, 97 au fost depistaţi cu noul coronavirus, air din cei 97 un număr de 94 lucrau la etajul 11 unde se afla call centerul cu birouri deschise şi amplasate aproape unul de altul. La acest etaj lucrau 216 oameni, iar procentul celor infectaţi este de 43,5% precizează cercetătorii în studiul publicat în jurnalul de ştiinţă CDC.

Pandemia arată în mod alarmat că virusul poate să fie foarte contagios în birouri aglomerate precum cele de tip call center.

Studiul are şi o parte pozitivă notând că infecţia a fost aproape exclusiv la etajul 11 demostrând că forma principală de infectare este contactul direct.

Totuşi ca o măsură de precauţie toate persoanele din clădire au fost testate, iar toţi cei ce au stat mai mul de cinci minute în clădire sau în aproprierea ei au primit mesaje de informare şi recomandarea de a merge să se testeze în cel mai scurt timp. Depistarea celor 16.628 de persoane ce au primit astfel de mesaje s-a făcut prin intermediul telefoanelor mobile şi a datelor privind locaţia de pe dispozitive, relatează Mediafax.

Comenteaza