Canicula le dă de lucru echipajelor de pe ambulanţă. Sute de clujeni cer ajutor de urgenţă VIDEO

Canicula le dă de lucru echipajelor de pe ambulanţă. Sute de clujeni cer ajutor de urgenţă  VIDEO
Canicula le dă de lucru echipajelor de pe ambulanţă. Din cauza temperaturilor ridicate, tot mai mulţi clujeni apelează la ajutorul medicilor. La Cluj, numărul celor care au solicitat ajutor la 112 din cauza căldurii a trecut în acest week-end de 200. Meteorologii anunţă că temperaturile rămân ridicate şi în următoarele zile.

"Vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii", spune meteorologul Narcis Maier. "Nu peste tot, doar izolat ne aşteptăm ca temperatura aerului să atingă 35 de grade Celsius în zilele care urmează".

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Cluj au fost solicitaţi la maxim în week-end. Cele mai multe cazuri, peste 200 la număr, au fost cauzate de tempraturile ridicate.

Medicii le recomandă oamenilor să nu iasă din casă la orele de vârf.Angela Domocoş e medic primar la serviciul judeţean de ambulanţă. "Le recomand oamenilor să stea în casă la orele de vârf a caniculei, la orele amiezii, să consume lichide, însă nu dulci ci apă plată", spune ea.

Apa rece, pălaria şi hainele deschise la culoare sunt cele mai bune metode de a ne proteja de soare. Vezi ce soluţii au găsit câţiva dintre clujenii abordaţi de Realitatea TV Cluj pentru a se proteja de soare: apă rece, pălăria pe cap, deplasări la umbră.

Meteorologii anunţă că în următoarele zile nu vom avea parte de precipitaţii, iar temperaturile maxime vor ajunge la 35 de grade Celsius.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza