Când se deschid noi centre de vaccinare cu Pfizer și când vin noi doze

Când se deschid noi centre de vaccinare cu Pfizer și când vin noi doze

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că în perioada următoare procesul de vaccinare se va accelera, odată cu primirea de noi tranșe de vaccin, ceea ce va face posibilă deschiderea unor puncte de vaccinare suplimentare.

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că, în cursul acestei săptămâni, vor fi deschise noi fluxuri vaccinare. 

"Din 13 aprilie, vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech, în condiţiile în care săptămâna precedentă am anunţat un număr de aproximativ 125 de cabinete, deci, practic, reevaluând tranşele de vaccin care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete", a declarat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

În prezent, în România sunt 498 de centre în care se administrează vaccinul de la Pfizer/BioNTech - cu 638 de fluxuri. În ceea ce privește livrarea de noi doze Pfizer/BioNtech, se preconizează că vor sosi în țară peste 500.000 de doze în fiecare săptămână a lunii aprilie.

"Pentru luna aprilie, pentru BioNTech/Pfizer nu s-a schimbat nimic faţă de data trecută, deci 511.290 de doze pentru fiecare săptămână din luna aprilie, puţin mai mult pentru ultima, un total de 2.046.330 de doze pentru luna aprilie", a anunțat, marți, vicepreședintele CNCAV, medicul Andrei Baciu.

Comenteaza