Când va fi gata proiectul Spitalului Regional Cluj. Rafila: "Am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor care fac proiectele"

Când va fi gata proiectul Spitalului Regional Cluj. Rafila: "Am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor care fac proiectele"

Proiectul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj ar urma să fie finalizat până în primăvara anului viitor, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind asigurarea finanţării Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. În ceea ce priveşte spitalele regionale din Cluj şi Iaşi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a menţionat că s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor care se ocupă de proiectarea acestora și că i s-a promis că proiectele vor fi finalizate până în primăvara anului viitor.

"Este vorba despre asigurarea finanţării pentru construcţia Spitalului Regional Craiova, cel de-al treilea care va intra în proiectare în cursul acestei toamne. Celelalte două, respectiv Spitalul Regional Iaşi şi Spitalul Regional Cluj-Napoca, sunt deja în procedura de proiectare, a fost atribuită. (...) Am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor care au câştigat aceste proiecte. Până în primăvară se vor finaliza proiectele celor două spitale Iaşi şi Cluj şi sperăm că, în cursul anului viitor, în a doua parte, pentru că este necesară o perioadă de circa un an de zile după atribuire, să avem proiectul finalizat şi la Craiova şi să se poată trece la etapa de licitaţie şi de începere a construcţiilor efective la cele trei spitale regionale", a declarat Rafila, într-o conferinţă de presă.

Spitalul Regional de Urgență Cluj ar trebui finalizat până în 2027

Întregul proiect de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj are o valoare totală de 540 de milioane de euro. Finanţarea acestui proiect este asigurată prin Programul Operaţional Regional, urmând ca noua unitate medicală să fie funcţională în luna martie 2027.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj se va întinde pe o suprafaţă de peste 150.000 mp, va avea şapte etaje, dintre care două subterane, 849 de paturi, dintre care 81 de ATI, precum şi un heliport. De asemenea, noul spital va avea şi o unitate de mari arşi, cu 12 paturi, dintre care şase cu propria sală de operaţie. În plus, spitalul va dispune de aproape 1.400 de locuri de parcare, dintre care 456 vor fi subterane.

Comenteaza