Avertismentul unui medic: Un factor aparent banal pentru apariţia cancerelor hematologice este fumatul

Avertismentul unui medic: Un factor aparent banal pentru apariţia cancerelor hematologice este fumatul

Doctorul Elena Popovici, medic primar Hematologie, atrage atenţia că fumatul poate fi un factor pentru apariţia cancerelor hematologice.

Fumatul este un factor favorizant al multor afecțiuni, printre care și al bolilor hematologice. Medicii le recomandă tuturor fumătorilor să renunțe la acest viciu și să adopte un stil de viață sănătos. 

”În zilele noastre, cred că un factor aparent banal pentru apariţia cancerelor hematologice ar fi fumatul. Sunt mulţi pacienţi care sunt fumători şi le este greu să renunţe. Este bine să renunţe oricând de fumat, evident ar fi bine să nu ne apucăm niciodată. Un alt context ar fi expunerea la noxe, cum ar fi locul de muncă în domeniul toxic. Un alt context ar fi expunerea la radiaţii” a spus, la Medika Tv, medicul Elena Popovici, hematolog la Spitalul Colţea din Capitală.

De asemenea, anumite infecții generate de virusuri sau bacterii sunt responsabile pentru apariția bolilor hemato-oncologice.

„Anumite virusuri sau bacterii pot genera anumite cancere limfatice, precum virusurile hepatice B sau C, virusul HIV, infecțiile digestive” a mai spus dr. Elena Popovici.

Comenteaza