Avertisment de la șeful OMS: „Va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit”

Avertisment de la șeful OMS: „Va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit”
| Foto: paho.org

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că "la un moment dat" ar putea apărea un nou virus care să nu poată fi stăpânit şi a făcut apel la consolidarea OMS.

„Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni", a declarat Ghebreyesus în timpul unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor din G20.

Şeful OMS a mai îndemnat comunitatea internaţională să înveţe din pandemia actuală pentru a se pregăti pentru următoarea, potrivit Sputniknews.

Pentru aceasta, conform lui Ghebreyesus, lumea are nevoie de o Organizaţie Mondială a Sănătăţii "consolidată, împuternicită şi finanţată în mod durabil", de un nou mecanism financiar pentru a asigura un răspuns rapid la pandemii şi de o mai bună guvernanţă.

În acest scop, el a îndemnat ţările să sprijine înfiinţarea unui Consiliu de finanţare a ameninţărilor la adresa sănătăţii şi semnarea unui acord internaţional cu caracter juridic obligatoriu privind pregătirea şi răspunsul la pandemii.

Comenteaza