Foto Aparatură vitală pentru reanimarea nou-născuților prematur sau cu patologii grave, la spitalul din Gherla

Salvați Copiii România va dota Spitalul Municipal Gherla cu o masă radiantă, vitală pentru reanimarea nou-născuților prematur sau cu patologii grave.

Astfel, medicii vor avea la dispoziție aparatură performantă care să le permită stabilizarea copilului până la realizarea transferului la o maternitate superioară.

„Toți copiii trebuie să beneficieze de asistență calificată la naștere, ceea ce implică atât personal medical calificat, cât și aparatură medicală performantă. În acest sens am contactat Salvați Copiii, organizație la care am făcut voluntariat pe parcursul anilor de liceu în orașul meu natal, Rădăuți, și organizație pe care am sprijinit-o, după ce am început specializarea în neonatologie și am înțeles  nevoile unei secții dotate și importanța ca de la naștere să se primească prompt și corect îngrijirile necesare pentru un start bun în viață. Pe perioada rezidențiatului în maternitate de grad 3 și văzând cazuri care ajung din maternități mici  nedotate, am avut mereu sentimentul că e un mare avantaj să naști într-o maternitate dotată.

Masa nouă radiantă ne dă avantajul de a ventila corect un copil prematur, asigură căldură, asigură monitorizare pulsoximetrică, e exact ce ai nevoie pentru a efectua o reanimare corectă”, a explicat Crișan Anca, medic neonatolog, șef compartiment neonatologie.

La Spitalul Municipal Gherla se nasc aproximativ 90-100 de copii pe an. Fiind o maternitate mică, de grad 1, aceasta poate asista și trata copii născuți prematur până când sunt transferați în condiții speciale la unități superioare care au dotări și competențe pentru astfel de cazuri. Dotarea unității medicale din Gherla a fost posibilă prin donații de la cititorii de pe Libris.ro.

În județul Cluj, Salvați Copiii România a dotat anterior Spitalul Clinic Județean de Urgență, cu echipamente medicale de peste 160.000 de euro.

Comenteaza