AMENZI de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă. Bode: „E ca și cum n-ar avea”

AMENZI de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă. Bode: „E ca și cum n-ar avea”

Cine poartă o mască textilă în loc de una chirurgicală sau FFP2 riscă o amendă de până la 2.500 de lei. Măsura se aplică începând de mâine, 8 ianuarie 2022. 

De sâmbătă, oricine merge într-un spațiu public purtând o mască textilă riscă să fie amendat cu până la 2500 de lei. Este ca și cum nu ar avea mască, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. Întrebat cum o să fie făcută verificarea în teren, pentru a vedea cine ce mască poartă și care vor fi indicațiile pentru agenți, Bode a precizat că nu este nevoie de indicații, ci de lege.

"Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului", a declarat Lucian Bode, la televiziunea Digi24.

"Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare", a mai spus ministrul.

De asemenea, Bode a fost întrebat care este amenda pentru cineva care poartă mască, dar nu este mască chirurgicală. "Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor", a conchis ministrul de Interne.

Comitetul Național pentru Situații de urgență a decis noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei de COVID-19. În spațiile publice pot fi purtate doar măști chirurgicale și FFP2, iar cele textile nu vor mai fi permise.

Comenteaza