Alte milioane de lei pentru spitalele clujene, în lupta anti-COVID

Alte milioane de lei pentru spitalele clujene, în lupta anti-COVID
| Foto: digi24.ro

Plenul reunit al forului administrativ județean a aprobat în cadrul ședinței ordinare desfășurate joi, 25 noiembrie, alocarea unor fonduri suplimentare, pentru nu mai puțin de 12 spitale clujene.

„Am decis să sprijinim din nou unitățile medicale clujene în efortul depus pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, scop în care am alocat aproximativ 4 milioane de lei. Cu siguranță, banii vor ajuta instituțiile sanitare să se organizeze într-o manieră optimă, pentru a face față provocărilor actuale”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Astfel, Consiliul Județean Cluj a alocat 2.280.000 lei pentru patru dintre spitalele din subordine, și anume Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Copii. Fiecare dintre aceste unități sanitare a primit câte 570.000 de lei, fonduri care urmează să fie folosite, în special, pentru achiziționarea dotărilor necesare în contextul determinat de pandemia de coronavirus.

De asemenea, forul administrativ județean a alocat 1.600.000 de lei pentru opt spitale din județul Cluj, respectiv Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, Institutul  Inimii „Niculae Stăncioiu”, Spitalul Municipal Gherla, Spitalul Municipal Dej și Spitalul Orășenesc Huedin.

Fiecare dintre aceste instituții spitalicești a primit câte 200.000 de lei, bani care vor fi utilizați, cu preponderență, pentru achiziționarea echipamentelor, aparaturilor și consumabilelor necesare pentru a face față cât mai bine pandemiei de COVID-19.

Comenteaza