1 milion de cazuri pană în septembrie? Vela: "Nu luaţi în seamă ştiri alarmiste"

1 milion de cazuri pană în septembrie? Vela: "Nu luaţi în seamă ştiri alarmiste"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, îi îndeamnă pe români să nu ia în seamă "știrile alarmiste", referindu-se la studiul potrivit căruia în septembrie vom ajunge la peste un milion de români infectaţi. 

„Nu luaţi în seamă ştiri alarmiste”, le-a transmis Marcel Vela românilor.

„Să clarificăm şi să punem punct: nu există un studiu oficial făcut de grupul tehnic de lucru adus la cunoştiinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt analize făcute de specialişti, care calculează ei pe monitoare, pe probabilităţi, pe situaţii comparative cu alte ţări... Nu e un studiu oficial dezbătut de CNSU pe această chestiune”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

El a mai spus că nu s-a dezbătut în CNSU „o asemenea situaţie megadramatică la nivelul României”.

„Mă refer la cetăţenii simpli - să nu luaţi în seamă ştiri alarmiste. (...) Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau de analişti de la vreo facultate cu renume mondial în medicină şi fac ei acolo tot felul de analize la orele de curs, pot fi, se pot întâmpla. Probabilitatea nu exclude şi această variantă, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora”, a adăugat Vela, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului de Interne, „este clar că avem de a face cu o creştere, este clar că avem de a face cu focare”.

„Este clar că aceste focare sunt cumva regionalizate, pe anumite zone şi judeţe”, a punctat Vela.

Potrivit unei analize citate de Digi24, România se află într-o creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus, în condiţiile în care distanţarea socială a ajuns până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiţii se păstrează, România ar îndeplini condiţiile enunţate să intre din nou în stare de urgenţă la începutul lunii august. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români infectaţi.

Comenteaza