IEFTIN, GUSTOS şi SĂNĂTOS: ţine deoparte CANCERUL, previne ÎMBĂTRÂNIREA şi îmbunătăţeşte MEMORIA

 IEFTIN, GUSTOS şi SĂNĂTOS: ţine deoparte CANCERUL, previne ÎMBĂTRÂNIREA şi îmbunătăţeşte MEMORIA
Este un aliment delicios, care reprezintă o adevărată doză de sănătate pentru organismul nostru. Pe lângă savoare, acest produs îmbunătăţeşte starea de sănătate. Mai exact, reduce riscul apariţiei atacului de cord, ţine cancerul deoparte, previne îmbătrânirea şi îmbunătăţeşte memoria.

Il vedem la tot pasul, fara sa stim proprietatile miraculoase pe care le are. Il putem consuma fiert, cu unt, în salate sau chiar în supă. Pe langa faptul ca este foarte gustos, PORUMBUL dulce are si o serie de beneficii pentru sanatate! Iata pentru ce este recomandat:

Sanatate cardiovasculara. Porumbul dulce este o sursa excelenta de acid folic, cunoscut si sub denumirea de vitamina B9. Medicii au decoperit ca un consum regulat al acestui nutrient reduce nivelul homocisteinei din organism, un aminoacid care afecteaza sanatatea vaselor de sange. Odata ce sistemul vascular este atacat, apare si riscul atacului de cord, atacului cerebral sau bolii vasculare periferice. Studiile arata ca aportul zilnic suficient de acid folic reduce riscul declansarii infarctului miocardic cu pana la 10%

Imbunatatirea memoriei. Nivelurile crescute de tiamina (vitamina B1) din porumbul dulce ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive si la mentinerea sanatatii celulelor cerebrale. Asadar, tiamina este necesara organismului pentru productia de acetilcolina, un neurotransmitator esential pentru intretinerea randamentului memoriei. De altfel, printre principalii factori asociati cu aparitia bolii Alzheimer, se numara nivelul insuficient de acetilcolina in corp

Incetinirea procesului de imbatranire. Porumbul dulce este si o sursa excelenta de acid ferulic. Acest antioxidant flavonoid fenolic s-a dovedit util, in cadrul a numeroase demersuri stiintifice, in prevenirea mai multor tipuri de cancer, a imbatranirii premature si a cresterii inflamatiilor in organismul uman

Impotriva cancerului. În compoziţia porumbului există criptoxantina, o substanta benefica pentru organism. Studiile au arătat că alimentele care au în compoziţie criptoxantina ţin la distanţă cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase. Thiamina este o altă substanţă aflată în compoziţia porumbului, cu beneficii asupra sănătăţii. Substanţa ajută la buna funcţionare a creierului şi se spune că ar îmbunătăţi gândirea. Porumbul fiert sau copt devine astfel un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.

Imbunatatirea digestiei. Porumbul dulce este una dintre cele importante surse de fibre alimentare (100 de grame de porumb zaharat asigura 5% din doza zilnica recomandata), asadar alimentul contribuie la imbunatatirea digestiei si la eliminarea completa a resturilor alimentare de la nivelul colonului

Este bun pentru piele și ochi. -Porumbul galben este o sursă importantă de betacaroten, care previne îmbătrânirea prematură a pielii, reduce efectele negative ale razelor solare asupra tenului și îmbunătățește vederea. Mai mult, betacarotenul creează vitamina A în organism, care întărește sistemul imunitar.

De asemnea, porumbul acţionează foarte bine în boli precum litiază renală, cistită cronică, ateroscleroză, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită şi ulcer, dischinezie biliară, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări sexuale, reumatism, arterită, amigdalită sau infecţii bacteriene.

Comenteaza