Foto Peste 25.000 de pelerini la Nicula, fără mască sau distanţare. Nici Mitropolitul, care a avut COVID, nu a purtat mască

Peste 25.000 de credincioși au participat, la final de săpătămână, la pelerinajul de la Mănăştirea Nicula din judeţul Cluj, cu ocazia sărbătorii de 15 august -  Adormirea Maicii Domnului. În ciuda recomandării făcute de Arhiepiscopia Clujului, aproape nimeni nu a purtat mască la procesiunile în aer liber, deşi nu s-a putut păstra o distanţă adecvată.

„Pe toată perioada prezenţei lor la Mânăstirea Nicula, credincioşii sunt sfătuiţi să poarte mască de protecţie, să respecte măsurile de distanţare şi să fie responsabili unii faţă de alţii şi mai ales faţă de ce lasă în urma lor, ştiind că păşesc într-o grădină a Maicii Domnului” – recomanda Arhiepiscopia Clujul credincioşilor. 

În cadrul procesiunilor în aer liber, foarte puţini credincioşi au urmat această recomandare. Nici măcar Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, dar nici alţi prelaţi nu au purtat mască. Amintim că, Mitropolitul Clujului a fost depistat pozitic cu COIVD, în toamna anului trecut, dar şi-a declart intenţia de vaccinare în primăvară. Totuşi, când au intrat în biserică, pelerinii au purat mască.

Trebuie menţionat faptul că, la finalul săptămânii trecute, temperaturile în judeţul Cluj au ajuns la 30 de grade Celsius. 

Comenteaza