Majoritatea misionarilor care slujesc în capelele unităţilor medicale sunt plătiţi din bugetele spitalelor. Slujitorii Bisericii Greco-Catolice îşi primesc banii de la Episcopie.
Pacienţii clujeni îşi pot găsi refugiul în capelele deschise în principalele spitale din judeţ. În unităţile medicale funcţionează, concomitent, şi câte două capele de confesiuni diferite. Spitalul Municipal Clujana are două capele în care preoţii ortodocşi şi Greco-Catolici îi aşteaptă pe credincioşii aflaţi în suferinţă.
Preotul greco-catolic Tertulian Langa, prelat papal, fost vicar general şi ordinarius al Eparhiei de Cluj-Gherla a încetat din viaţă ieri dimineaţă.
Creştinii ortodocşi se află, de miercuri şi până în 15 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, acesta fiind al treilea mare post din an, după cel al Paştilor şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
Pe 16 iunie 1873, într-o după masă de sâmbătă, adormea în Domnul în reşedinţa sa din Sibiu, marele arhiepiscop şi mitropolit al românilor ortodocşi din Transilvania şi Ungaria, Andrei Baron de Şaguna. Plâns de întreaga societate transilvană, încărcat cu elogii de împăratul Franz Joseph, mitropolitul a fost coborât în glia Răşinarilor.
Credincioşii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici au sărbătorit joi Înălţarea Domnului, una dintre cele mai importante praznice de pe parcursul anului, cunoscut în popor şi ca Ispas.
Clujenii au mers încă de dimineaţă la biserică pentru a sărbători Înălţarea Domnului sau Ispasul, cum mai este numită în popor. Aceasta se sărbătoreşte în fiecare an la 40 de zile de la Paşte, de fiecare dată joia, şi reprezintă ultimul eveniment din viaţa pământească a lui Iisus Hristos.