Sărbătoare la Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie din Cluj

Sărbătoare la Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie din Cluj
Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din cartierul clujean Mărăşti, adresat bolnavilor oncologici în fază avansată a bolii, și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul spiritual.

Evenimentul a fost marcat de Liturghia Arhierească oficiată de episcopul-vicar al Clujului, Vasile Someșeanul, și Te Deum, în prezența a circa 100 de persoane.

"Suferința este ceva ce ne sensibilizează pe fiecare, fie că suntem bolnavi sau sănătoși. Acest centru s-a edificat atât cu sprijinul ierarhilor noștri, dar și cu ajutorul autorităților administrative la nivel local, județean și guvernamental. Ceea ce a contat însă, în mod deosebit, a fost solidaritatea, compasiunea și dragostea față de Dumnezeu", a punctat Vasile Someșeanul.

Demararea construcţiei Centrului de Îngiriji Paliative Sfântul Nectarie a început în anul 2009, cu binecuâvntarea mitropolitului Clujului, Bartolomeu Anania, sub coordonarea episcopului-vicar Vasile Someşanul. Investiţia finală a ajuns la aproximativ 4 milioane de lei, bani proveniţi din donații, sponsorizări, respectiv din partea autorităților locale și centrale.

Aşezământul se adresează bolanvilor oncologici în fază avansată a bolii.

Personalul este constituit din trei medici, patru asistente medicale, şase infirmiere, asistenţi sociali, preot, psiholog, bucătar, personal administrativ. În cadrul aşezământului lucrează şi mai multe măicuţe. Aşezământul dispune de 20 de paturi pentru bolnavi, două camere cu câte două paturi pentru aparţinători, grupuri sociale, ambulatoriu de specialitate, centru de zi, paraclis, spaţii administrative. Pacienţii beneficiază de tratament medical dar şi de consilierea spirituală şi psihologică. De consiliere pot avea parte și familiile bolnavilor.

 

 

 

 

Comenteaza