Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea Băncii Transilvania cu investitorii și acționarii

Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea Băncii Transilvania cu investitorii și acționarii

Pentru al cincilea an consecutiv, Banca Transilvania primește rating maxim pentru comunicarea cu investitorii și acționarii.

Evaluarea comunicării din 2023 a fost realizată de Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), împreună cu un grup de specialiști și a fost auditată de Mazars România.

VEKTOR este indicatorul performanței comunicării pentru companiile din România, listate la Bursa de Valori București. Rating-ul este menționat pe site-ul BVB, pe pagina fiecărei companii listate. În cazul companiilor de pe Piața Reglementată, rating-ul pe 2023 a fost calculat pe baza a 10 criterii.

„Investitorii și acționarii află primii despre performanța noastră financiară, despre strategie, planuri și perspective – practic, despre tot ce ne diferențiază, ca bancă, de alte oportunități de investiții. Ne bucurăm de recunoașterea eforturilor constante depuse de BT la implementarea celor mai bune practici de guvernanță corporativă și la dezvoltarea sustenabilă a pieței de capital din România - declară Aurel Bernat, Director Executiv Instituții Financiare și Relații Investitori, Banca Transilvania.

Comunicarea Băncii Transilvania cu investitorii și acționarii este realizată de top management și de echipele: Instituții Financiare & Relații Investitori, Guvernanță Corporativă, Marketing, Comunicare & Relații Publice și Financiar. Cuprinde platforma Relații investitori, întâlniri online pentru prezentarea rezultatelor financiare – întâlniri care, din 2023, sunt în format video –, Adunări Generale și informări punctuale pe site-ul BVB.

Banca Transilvania are peste 40.000 de acţionari, 76% capital românesc și 26 de ani pe piața de capital. Este prima instituție bancară din țară listată la Bursa de Valori București. TLV este cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a Bursei de Valori București în ultimii ani. Conform calendarului de comunicare financiară, în 26 februarie banca va publica rezultatele financiare pe 2023, iar în 28 februarie va avea loc întâlnirea online cu investitorii și acționarii, tot pentru prezentarea performanței băncii și a Grupului Banca Transilvania pe anul trecut.

Comenteaza