Video Primarul Fati, ultimele detalii despre lucrările din Câmpenești. Când ar putea începe asfaltarea

Primarul Fati, ultimele detalii despre lucrările din Câmpenești. Când ar putea începe asfaltarea
| Foto: Facebook.com/Campenesti

Lucrările la rețeaua de canalizare din satul Câmpenești sunt aproape gata, iar asfaltările mult aşteptate de cetăţeni pe drumurile de pe marginea lacurilor sunt pe cale să devină realitate.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre stadiul lucrărilor din satul Câmpenești și a anunțat când ar putea începe asfaltarea.

Sunt finalizate lucrările de introducere a canalizării în proporție de 80%. Până la sfârșitul acestei luni, dacă compania care lucrează va obține, și vom încerca să facem să obțină, acele racorduri la stațiile de pompare. Atunci se va da drumul la branșarea cetățenilor la canalizare. Sper să se realizeze până la sfârșitul lunii.

În ceea ce privește asfaltările, chiar ieri am avut o vizită pe teren de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru a vedea traseul și a încerca, și sper să și reușim, să acces un milion de euro pe fonduri europene. Ne-ar ajuta foarte mult. Suma totală la cei 6 km și ceva de străzi este de aproximativ 6 milioane de euro. 

Așteptăm poziția celor de la AFIR, să vedem dacă suntem eligibili pentru acel milion de euro. În acest caz, vom primi termenul pentru executarea proiectului tehnic, după care pentru începerea licitației pentru execuție. Aceasta este procedura dacă sunt implicate fondurile europene. 

Eu spun că lucrările ar putea începe, dacă totul se desfășoară normal, undeva în primăvara anului viitor. Într-o lună, două să ni se dea OK-ul pentru proiect, să finalizăm proiect, iar apoi să scoatem la licitație execuția în toamnă. Avizele deja există”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Comenteaza