Video Cum arată bugetul Apahidei pe anul 2024. Ce proiect ar putea fi cel mai mare din istoria comunei

Cum arată bugetul Apahidei pe anul 2024. Ce proiect ar putea fi cel mai mare din istoria comunei

Comuna Apahida va beneficia anul acesta de un buget mai mare decât cel din 2023, cu aproximativ 20 de milioane de lei mai mult.

Primarul Apahidei, Grigore Fati, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre bugetul comunei pe care o conduce și a enumerat proiectele care vor primi finanțare.

Bugetul pe anul acesta este de 109 milioane de lei. Este o creștere de aproximativ 20 de milioane față de cel de anul trecut. Eu sunt convins că și anul acesta vom mai avea creștere. Avem depuse niște proiecte destul de consistente pentru finanțare nerambursabilă. Există proiectul acela de mobilitate în care încercăm să accesăm banii. Ar fi poate cea mai mare finanțare din istoria comunei dacă îl vom prinde, și sper că-l vom prinde. Semnalele sunt pozitive.

Este vorba de un proiecte de 110 milioane de lei. De acolo, cam 20 de milioane ar fi contribuția noastră, 2% eligibil și cealaltă sumă de contribuție neeligibilă, dar tot de la comună. Vorbim de peste 7 km de străzi care s-ar asfalta, 1 km și ceva de zonă pietonală, achiziția a două autobuze electrice articulate, patru simple, două microbuze electrice, cu stații de încărcare, etc. Așa este programul pe PNRR. Se pot asfalta străzi unde circulă mijloacele de transport în comun.

Totodată, ca proiecte noi mai avem: extindere rețea de canalizare în Sub Coastă, Apahida, Dezmir și Câmpenești. Are o valoare de cca. 6 milioane de euro, tot pe fonduri europene. Pe buget propriu avem creșa din Dezmir. Sper să putem începe lucrările în toamnă. Se lucrează deja la modernizarea parcului din Apahida. Cred că poate fi finalizat până în vară. Vor începe lucrările și la trama stradala în Apahida, în această primăvară”, a afirmat, la ZIUA LIVE, edilul Grigore Fati.

Comenteaza