Vrea să fie şef peste toţi pesediştii. Alexa: "Mă îngrijorează putoarea dictaturii ce se insinuează tot mai discret în PSD"

Vrea să fie şef peste toţi pesediştii. Alexa: "Mă îngrijorează putoarea dictaturii ce se insinuează tot mai discret în PSD"
| Foto: cetin.ro

Îndepărtat, în urmă cu câteva zile, de la conducerea PSD Cluj, de Marcel Ciolacu, Liviu Alexa anunţă va candida la președinția partidului împotriva celui care l-a schimbat din funcţie. 

Liviu Alexa spune, în „Manifestul de la Cluj”, pe care l-a postat pe Facebook, că scopul candidaturii sale este să declanșeze "primăvara arabă" în PSD. 

"Adevăratul meu scop e să declanșez "primăvara arabă" în PSD, să o fac de la Cluj-Napoca, orașul cel mai important al României, după București, să o fac din Inima Ardealului, regiunea istorică ce a fost mereu în ultimii 30 de ani adevăratul influencer al vieții politice a țării.

Pe mine mă îngrijorează putoarea dictaturii ce se insinuează tot mai discret în PSD. Așa că am decis azi (duminică - n. red.) să deschid eu primul geamul în partid, ca să intre răcoarea energică a democrației în PSD: îmi anunț candidatura pentru președinția PSD la nivel național la Congresul din 1 martie", scrie Alexa, pe Facebook.

Alexa susţine că decisia de a candida nu e penibilă, motivaţia fiind "nobilă". "E dreptul meu de simplu membru al PSD să candidez. E dreptul oricărui pesedist care are de spus ceva pentru binele partidului să o facă. Nu e nici penibilă decizia mea.

Motivația candidaturii mele este una nobilă, nu pleșoianistă, candidatura mea este un semnal MARE de alarmă. Vreau să sune tare în urechile tuturor liderilor PSD care au făcut din acest partid un partid mare: ridicați-vă și vorbiți, nu lăsați partidul pe mâna securiștilor, a liderilor malefici, nu lăsați PSD să moară", scrie LIviu Alexa, în „Manifestul de la Cluj”, pe care îl puteţi citi aici.

Fostul lider al PSD Cluj mai afirmă că a fost schimbat din fruntea organizaţiei pentru că s-ar fi opus reprimirii în partid a doi deputaţi (Horia Nasra şi Cornel Itu, n. red.) care părăsiseră partidul pentru a merge la Pro România lui Ponta.

"Sosirea domnului Marcel Ciolacu ca "interimar" al PSD a adus cu sine acum câteva zile o decizie șocantă pentru PSD Cluj: impunerea unui "coordonator" de la București în persoana unui acolit de-al domnului Ciolacu, ca și cum PSD Cluj ar fi o filială cu proști ce are nevoie de "lumina" capitalei ca să existe.

În fapt, domnul Marcel Ciolacu a acționat abuziv, intervenind cu bocancii asupra vieții politice a unei filiale locale, supărat pe faptul că am refuzat integrarea în filială a doi deputați care au trădat partidul acum trei luni, fugind la Pro România", declară Liviu Alexa.

Comenteaza